KRIMIONLINE, KRIMI ZPRÁVY, KRIMI VIDEA, KRIMI PLUS

KRIMIONLINE.cz

KRIMI ZPRÁVY ONLINE

krimi zprávy

ČLÁNKY

Pětice útočníků na policisty skončila ve vazbě

Státní zástupce přijal podnět policie a podal Okresnímu soudu v Liberci návrh na vzetí pěti útočníků úterního incidentu do vyšetřovací vazby. Soudce Okresního soudu v Liberci v pátek večer uvalil na všech pět obviněných vazbu. Za útok proti policistům jim nyní hrozí trest odnětí svobody v trvání od dvou do osmi let.


Hlídka zajišťovala převoz jedenáctiletého chlapce a celostátně hledaného uprchlého z Dětského diagnostického ústavu. Auto hlídky přitom obstoupila pětice příbuzných chlapce a násilím se ho pokusili osvobodit. Skupinu útočníků tvořila 38 letá žena a čtyři muži ve věku 17, 20, 28 a 42 let.

Pachatelé služební vozidlo obstoupili a vytáhli z něho policistu, který držel převážené dítě. Útočníci policistu kopali do těla i hlavy. Policisté i přesto služební zákrok dokončili a zajištěného mladíka udrželi a posléze předali pracovníkům Dětského diagnostického ústavu,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková. Dodala, že napadený policista utrpěl pohmožděniny v obličeji a na rukou i nohou a musel se nechat ošetřit.

„Pracovní neschopnost mu nevznikla. V den incidentu policisté zadrželi jednu z útoku podezřelou ženu a v průběhu středy pak další tři lidí, poslední z pětice pachatelů se téhož dne přihlásil policistům sám. Všech pět podezřelých policisté obvinili z přečinu násilí proti úřední osobě a ze zločinu vydírání,“ upřesnila mluvčí. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět na jejich vzetí do vyšetřovací vazby.

„Policisté podali vazební podnět proto, aby obvinění nemohli působit na dosud nevyslechnuté svědky nebo spoluobviněné nebo jinak mařit objasňování skutečností závažných pro trestní stíhání a také proto, aby tuto trestnou činnost nemohli opakovat.


(Zdroj: Krimi Zprávy Liberec)


krimi pátrání

PÁTRÁNÍ PO OSOBÁCH


ČORBA LADISLAV
* 18.3.1963 hledaný

DUCHOŇ KAREL
* 19.1.1990 hledaný

FILIP MIROSLAV
* 28.12.1955 pohřešovaný

ILIEVA MARIA METODIEVA
* 16.11.2007 hledaná

JANDOVÁ KATEŘINA
* 23.8.1991 hledaná

KMOCH PAVEL
* 8.6.1971 hledaný

LOKAJÍČEK LADISLAV
* 20.3.1999 hledaný

POPOVICI MARK
* 5.11.2018 pohřešovaný

RAETHER MICHAL
* 17.10.1986 pohřešovaný

RAKAŠ PATRIK
* 13.1.1993 hledaný

ŠIMKOVÁ KLÁRA
* 30.11.2006 hledaná

(Zdroj: Policie ČR www.policie.cz)

krimi zprávy

KRIMIONLINE.cz

Praha Brno Ostrava Plzeň Liberec Olomouc Ústí nad Labem České Budějovice Hradec Králové Pardubice Havířov Zlín Kladno Most Karviná Opava Frýdek-Místek Karlovy Vary Teplice Děčín Jihlava Chomutov Jablonec nad Nisou Přerov Prostějov Mladá Boleslav Česká Lípa Třebíč Třinec Tábor Znojmo Příbram Cheb Orlová Kolín Trutnov Písek Kroměříž Šumperk Vsetín Valašské Meziříčí Litvínov Uherské Hradiště Hodonín Český Těšín Břeclav Krnov Litoměřice Sokolov Nový Jičín